Leerkracht

Op school aan de slag met plastic soep? Boek een spreker / workshopgever bij de Plastic Soup Foundation Junior of bekijk het beschikbare (digitale) leermateriaal.

Boek een workshop of gastspreker
Het is mogelijk (om tegen financiële vergoeding) een gastles of workshop op school te verzorgen. Neem contact op met de Plastic Soup Foundation Junior voor de mogelijkheden.

Leermateriaal basisonderwijs
Er zijn drie lessen over plastic soep:

  • In het boek ’32 lessen voor de toekomst’ staan drie lessen over plastic. De Plastic Soup Foundation schreef de les ‘Trash Hunten met de klas’. In deze les leren kinderen over plastic soep en zwerfafval door zelf onderzoek te doen in de buurt. In het boek staan ook twee lessen over plastic in verzorgingsproducten en over circulaire economie en plastic soep.
  • Wat is plastic soep? Wat is plastic soep en wat zijn de gevolgen?
  • Plastic soep en dieren (middenbouw). De relatie tussen dieren en plastic soep wordt uitgelegd. En er zijn lessuggesties voor leerkrachten over zwerfafval, afval verminderen op school en een schone schoolomgeving.
  • Plastic soep en microplastics (bovenbouw): uitleg over de oorzaken en gevolgen van plastic soep. De nadruk ligt op microplastics.
  • Knutselen met plastic: op Pinterest verzamelen we knutsel- en recycle-ideeën
  • Speel buiten met de klas #Zwerfie-bingo.
  • SamSam over plastic soep

Voorleesboeken over plastic soep

Leermateriaal voortgezet onderwijs
SchoolTV heeft een lesbrief lesbrief gemaakt die hoort bij de uitzending over Plastic soep.

Op de 2013 Conferentie van het Nederlands Instituut voor Biologie (NIBI) verzorgde IMARES een presentatie voor leerkrachten over het plastic soep probleem. Download de presentaties. Hoeveel plastic zou er bijvoorbeeld in een maag van een mens zitten in vergelijking met de Noordse stormvogel?

Lessuggestie
Heb je een leuke les gegeven over plastic soep? Of een ander idee. Laat het ons weten.